Григор Димитров надви Монфис в уникално шоу в "Арена Армеец"

14231
Григор Димитров надви Монфис в уникално шоу в "Арена Армеец"
Снимка: БГНЕС

В страхотно шоу Григор Димитров спечели с 6-3, 6-4 демонстративния мач с Гаел Монфис, предаде БГНЕС.

Двамата топ тенисисти сътвориха истински спектакъл пред пълните трибуни в столичната „Арена Армеец”.

Първата ракета на България започна малко сковано срещата, като в първия си сервис гейм трябваше да спасява три точки за пробив. Все пак Монфис стигна до пробив в третия гейм, след което затвърди преднината си на свой сервис – 3:1.

Последва обаче сериозна активизация от страна на българина, който първо спечели своя сервис гейм на нула, а след това успя да върне пробива за 3-3. Подкрепян бурно от зрителите в залата, Димитров осъществи пълен обрат повеждайки с 4-3. Нов пробив за 5-3 отвори възможност за спечелване на първия сет, от която родният тенисист се възползва веднага, затваряйки първата част при 6-3.

Вторият сет се превърна в истинска наслада за публиката в „Арена Армеец”. Освен страхотния тенис демонстриран от Димитров и Монфис, своите умения на корта показаха и някои от децата, гонещи топките. Подобно на първия сет и тук българинът успя да вземе решаващ пробив, повеждайки в деветия гейм за 5-4, след което затвори мача на своето подаване за крайното 6-4.

Разбира се, както се полага на демонстративен мач, не липсваше и забавното. При 3-3 във втората част Монфис повика три от момчетата, подаващи топките и заедно с тях оказа съпротива на Григор в шахматен стил. Преди това на мястото на Гришо застана друго момче, което успя да матира Гаел с ефектен лоб. Но най-силно впечатление направиха двете звезди, когато в пълен синхрон прескочиха два пъти мрежата, гонейки прехвърлящи удари.

След последната точка, под бурните аплодисменти на трибуните, първата ракета на България не сдържа сълзите и обеща, че съвсем скоро отново ще зарадва родната публика със своите умения на корта.

Григор: Нямам връзка с Никол Шерцингер, само сме излизали няколко пъти

Тенисист номер едно на България Григор Димитров отрече за каквато и да е било връзка с Никол Шерцингер, предаде Стандарт нюз. "Познава...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com