Григор Димитров отпразнува с победа 2016 година

10061
Григор Димитров отпразнува с победа 2016 година
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров стартира с победа 2016 година. В тандем с японеца Кеи Нишикори, българинът постигна успех в първия кръг от надпреварата на двойки в Бризбън, Австралия.

Двамата се справиха със съпротивата на Доминик Тийм (Австрия) и Лукаш Длоухи (Чехия), побеждавайки ги със 7:6 (5), 6:2 за час и 15 минути.

Роджър Федерер записа пореден впечатляващ рекорд

83-та титла в професионалния тенис на най-високо ниво и победа номер 1000 - това представлява статистиката от днес може би най-великият...

Димитров и Нишикори започнаха силно мача, поведоха с 2:1 и 15:40, като се възползваха от шанса си и пробиха, но още в следващия гейм австрийско-чешкият тандем стигна до рибрейк при сервис на Григор. До края на сета и двете двойки имаха по една възможност за пробив, но шансовете бяха пропуснати и се стигна до тайбрек. Там още на първия сетбол Нишикори сервира добре, а Григор реагира точно на мрежата и българо-японската двойка поведе със сет аванс. Втората част се оказа много лесна, след като Димитров и Нишикори успяха да натиснат при 3:2 и не дадоха повече и гейм на противниците си.

На четвъртфиналите Димитров и Нишикори ще срещнат победителите от сблъсъка Никола Маю/Пиер-Юг Ербер или Томаш Белучи/Стийв Джонсън.

Утре, 4 януари, Димитров стартира на сингъл в Бризбън, където миналата година игра полуфинал срещу Роджър Федерер. Сега българинът започва срещу Жил Симон, от когото досега има 4 загуби в 4 мача. Мачът между двамата ще започне около 04:30 часа сутринта българско време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com