Григор Димитров преглътна горчив хап още на старта в Индиън Уелс

5847
Григор Димитров преглътна горчив хап още на старта в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

Още в първия си мач на Мастърса в Индиън Уелс първата ни ракета при мъжете Григор Димитров загуби от младата надежда на мъжкия тенис Александър Зверев – 4:6, 6:3, 5:7. Димитров изигра нелош мач, но се пропука в ключови моменти, което му коства горчивото ранно отпадане.

Получи се доста здрав, мъжки мач, в който победата отиде при онзи, показал малко повече упорство и концентрация в шансовете за пробив.

Джокович победи Федерер на финала в Индиън Уелс

За втора поредна година Новак Джокович успя да се справи с Роджър Федерер на финала на Мастърса в Индиън Уелс. И отново, както и минала...

Първият сет отиде на сметката на Зверев, който дочака един по-слаб гейм от Григор и една много сериозна грешка от бекхенд на българина. Младият германец можеше да вземе решителен аванс в началото на втората част, но не се възползва от общо 5 точки за пробив в два поредни сервис гейма на Димитров и нашето момче отвърна на удара, пробивайки в гейм, продължил над 10 минути. И в двата сета, след като пробивът ставаше факт, тенисистът, който го беше реализирал, ставаше истинска стена на свой сервис и без проблем успяваше да затворни частта с най-силното оръжие в мъжкия тенис – началният удар.

В решителната трета част Димитров пропусна по доста наивен начин победата. Той проби още на старта на сета, а при 2:0 гейма изтърва аванс от 0:40 на сервис на разколебания младок, което се оказа решаващо. Зверев върна пробива за 3:3, след много лека грешка от бекхенд на Григор, а за капак при 5:6 и сервис за влизане в тайбрек Димитров отново се пропука, с което беше сложен край на мача.

Подробности от срещата научете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис