Григор Димитров с нова победа на двойки в Бризбън

10641
Григор Димитров с нова победа на двойки в Бризбън
Снимка: Getty Images/Guliver

Победната серия на най-добрия ни тенисист Григор Димитров през 2016 година не спира. Гришо и японеца Кей Нишикори обърнаха водачите в схемата на турнира по двойки Пиер-Юг Ербер и Никола Маю. Така двамата се класираха за полуфиналите на турнира.

Откриващият сет вървеше с доминация на сервиращите, макар процентите на вкарат първи начален удар от българо-японската двойка да не впечатляваха. Французите не успяваха да стигнат до шансове за пробив до 3:3, когато направиха 0:40 и се възползваха от втория си шанс, за да си осигурят решително предимство. До края на сета посрещачите взеха едва три точки, а Маю и Ербер го затвориха с 6:4, пише tenniskafe.com.

Григор играе два мача в един ден в Бризбън*

Григор Димитров ще се изправи срещу Виктор Троицки във втория кръг на турнира от сериите АТР 250 в Бризбейн, след като сръбският тениси...

След почивката Димитров и Нишикори поставиха водачите в схемата под доста по-сериозно напрежение. Българо-японската двойка пропусна два шанса за пробив още в първото подаване на французите, но при 2:1 си осигури нов шанс и този път Григор свали топката ниско край мрежата и предизвика грешка на съперниците. Григор и Нишикори контролираха играта в следващите минути, дублираха пробива за 5:1 и изравниха сетовете с категоричното 6:1.

Ербер и Маю взеха пърата точка в тайбрека, но Димитров спечели и двата си сервиса, като първото разиграване беше особено зрелищно, защото българинът пласира няколко впечатляващо презицни волета преди да завърши точката с бомбен смач. Веднага след това дойде и първият минипробив за 3:1 точки, а Григор и Нишикори направиха аванса си още по-солиден с втори за 6:2. Франзуците пробиха единия сервис на Кей и намалиха за 6:8, но японецът се реваншира в следващата точка със зрелищно бекхенд драйв воле за 9:6. До края двете двойки си размениха по една точка и така Григор и Нишикори спечелиха с 10:7.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис