Григор Димитров с трудна победа на старта в Монте Карло

17352

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стигна до крайно трудна и мого сладка победа с 6:4, 4:6, 6:4 срещу Фернандо Вердаско в мач от първия кръг на тенис турнира в Монте Карло.

Двубоят се разви много драматично, след като българинът доминираше изцяло в първия сет и дори пропусна да направи още поне един пробив. Във втория обаче ролите се смениха и Вердаско проби в 10-ия гейм, изравнявайки резултата.

Слух в мрежата: Григор се е разделил с Рашийд?

Слух от информиран източник набира скорост в интернет. Според информацията първата ни ракета Григор Димитров се е разделил с треньора с...

В третата и решаваща част Димитров показа най-доброто и най-слабото в своята игра. Често той изпускаше нервите си в разиграванията и допусна много грешки, след като поведе с 4:1. В последния гейм той отрази 7 точки за пробив и в крайна сметка се поздрави с победа 6:4. Така Димитров затвори устите на критиците си и по отношение на постоянните приказки за характера му, след като спаси осем точки за пробив и в края на втория сет, като капитулира чак на деветата.

С победата си Гришо си осигури над 20 хиляди евро и 45 точки за ранглистата, а в следващата фаза ще играе срещу Фабио Фонини, който вече се класира за следващия кръг.

Също така Димитров поведе с 2:1 в директните сблъсъци с Вердаско, като и трите мача се решиха в 3 сета.

Подробности четете в Sportline.bg.

Гришо се сдухвал от трудолюбието на Маша

Българският ас в тениса Григор Димитров се сдухвал от трудолюбието на гаджето си Мария Шарапова, коментират клюкарските издания отвъд О...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com