Григор Димитров се провали в "Куинс"

34030
Григор Димитров се провали в "Куинс"

Григор Димитров не успя да защити титлата си на тенис турнира "Куинс" в Лондон, след като днес в среща от осминафиналите допусна поражение с 4:6, 6:7(5) срещу Жил Мюлер от Люксембург.

Гришо показа добър тенис през по-голямата част от мача, но през първия сет изпусна 3 точки за пробив, а в 10-ия гейм допусна отпускане, което му коства първия сет.

Григор Димитров показа класа в доиграването срещу Куери

Григор Димитров продължи към втория кръг на тенис надпреварата "Куинс" в Лондон. Това стана факт днес, след като българският маестро с...

Нито един от двамата не успя да стигне до пробив във втората част, което доведе нещата до тайбрек. В него пръв до минипробив се добра Григор Димитров, но след това допусна две точки при свой сервис, позволявайки на Мюлер да стигне до победата в два сета.

Така Григор Димитров ще загуби повече от 200 точки в ранглистата и се очаква да падне от сегашното място, което заема - 11-о. Освен това жребият на "Уимбълдън" ще го прати срещу някой от фаворитите рано-рано в надпреварата.

Подробности от мача четете в Sportline.bg

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След много драма Григор Димитров оцеля и ще доиграва утре

Григор Димитров и Сам Куери ще доиграят мача си от първия кръг на тенис турнира "Куинс" утре, след като при 4:6, 6:3 двубоят беше прекр...

Гришо е действащ шампион в надпреварата, която през тази година е от клас "ATP 500". Той обаче е поставен под №5 в тазгодишното издание и пътят му към защита на титлата няма да е лесен.

В първия кръг той успя да обърне Сам Куери в двудневен трилър. Той изоставаше с 4:6, 1:3, но след това е добра до 6:3 за 1:1 и прекратяване на мача заради тъмнина. Вчера мачът беше доигран и Григор беше безапелационен.

Жил Мюлер също имаше трудности в първия кръг, но успя да обърне Михаил Южни.

Иначе Гришо се е изправял два пъти срещу представителя на Люксембург, като двамата си размениха по една победа. Първият мач между двамата бе именно в "Куинс", където Гришо спечели безпроблемно със 7:6, 6:4. През 2015 година обаче Мюлер спечели с 6:2, 7:6 в Ротердам.

Димитров е изцяло концентриран в надпреварата на сингъл, след като тандемът с Вавринка падна на старта в турнира по двойки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com