Григор е играл в мачовете срещу Люксембург ,за да участва на Олимпиадата

7521
Григор е играл в мачовете срещу Люксембург ,за да участва на Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver

Тодор Енев, който е капитан на националния отбор по тенис не остана безучастен и не скри разочарованието си от решението на Григор Димитров да не играе за България в решителния плейоф за Купа Дейвис срещу Унгария.

По думите му стана ясно, че най-добрият български тенисист е играл в мачовете срещу Люксембург, само за да може да има необходимия брой мачове за националния отбор, които са условие за участие на Олимпиадата.

Григор се смъкна до 19-о място в световната ранглиста

Григор Димитров се смъкна до 19-о място в световната ранглиста на ATP. Най-добрият български тенисист отстъпва с две позиции, след като...

"Когато започнахме кампанията си през март, всички бяхме обединени във всеки един момент. Постигнахме няколко убедителни победи срещу Латвия и Люксембург и заслужено стигнахме дотук. За съжаление обаче, в най-важния и исторически за България мач Григор Димитров не бе с нас. Видяхте, че си взехме мача на двойки. Ако той бе участвал на сингъл, със сигурност щяхме да влезем в Първа група. Не разбирам решението му, момчетата в отбора - също. Въпреки поражението, им благодаря за усилията. Продължаваме да се борим", сподели Енев пред БНТ.

"До последно вярвах, че Григор ще дойде и ще играе за Купа "Дейвис". Разбрах за неговото решение непосредствено преди сблъсъка с Унгария - на 4 или 5 септември. Според мен той трябваше да дойде заради хората. Не може да се прави сравнение с Бербатов или други наши спортисти. Всички в България го обичат. Представете си каква емоция щяха да изпитат малките деца, бъдещите тенисисти, ако го бяха видели на живо в игра", допълни Енев.

България не успя да се класира в Първа група на Купа Дейвис, след като загуби от Унгария с 2:3.

 Всички спортни новини следете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com