Григор не издържа и загуби от Надал в Мадрид

39595
Григор не издържа и загуби от Надал в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

Шести мач, шеста загуба – това е краткото описание на четвъртфиналния мач на Григор Димитров срещу Краля на клея Рафаел Надал на Мастърса в Мадрид. Нашето момче имаше добри моменти, но като цяло не намери начин да изкове печеливша формула между необходимата агресия и добрата игра в защита срещу дебнещия да върне всичко Надал – 3:6, 4:6.

През първия сет ясно се видя голямата разлика между двамата – сервисът. И на двамата началните удари не вървяха, но за Григор това беше далеч по-пагубно, защото играта му е построена изключително на сервис, докато Надал компенсираше с познатия топспин на бекхенд и печелеше важните точки. В крайна сметка в числа разликата в първия сет беше 3:1 пробива за голямата испанска звезда.

Григор Димитров излъга световния №9 в Мадрид

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Мадрид, след като днес успя да стигне ...

Във втория сет Димитров поведе с пробив за 2:1 гейма след страхотно изпълнение на мрежата, но Надал го догони за 3:3, възползвайки се от три непредизвикани грешки на българина. Решителният момент дойде в десетия гейм – тогава Надал направи нов пробив, с който затвори мача, след като преди това, в деветия гейм, Димитров изтърва шанс да пробие след грешка от сечен бекхенд.

Пълен репортаж от живото предаване на мача вижте в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com