Григор остава в топ 30, Пиронкова е близо до изпадане от топ 100

7356
Григор остава в топ 30, Пиронкова е близо до изпадане от топ 100
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата ракета на България Григор Димитров запази своето 28-мо място в ранглистата на АТР след завършека на тазгодишния Australian Open. Най-добрият ни тенисист стигна до трети кръг на Откритото първенство на Австралия, където бе елиминиран от легендарния Роджър Федерер.

Промени в Топ 5 при мъжете не настъпват и Новак Джокович остава лидер, следван от Анди Мъри, Федерер, Стан Вавринка и Рафаел Надал. Федерер е вече на 150 точки от Мъри. Давид Ферер се придвижва две позиции нагоре до шеста, за сметка на Томаш Бердих, който е осми. А лидерът Новак Джокович е със смазващите 16 790 точки, докато Мъри е с 8 945 пункта.

Григор загуби още една позиция в световната ранглиста

Григор Димитров загуби още една позиция в световната ранглиста на АТР. От днес първата ракета на България е под №29. Димитров все още ...

При дамите Цветана Пиронкова се смъква с цели 15 места до 93-то, пише БГНЕС. В Мелбърн пловдивчанката отпадна още в първи кръг, след като загуби от казахстанката Ярослава Шведова с 4-6, 4-6. Шампионката на Australian Open Анжелик Кербер вече е втора ракета в света. Германката, която триумфира с титлата след победа над Серина Уилямс, отбелязва прогрес с 4 места и най-предно класиране в кариерата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com