Григор се реваншира за Мадрид и стигна 1/4 финал в Рим

17738
Григор се реваншира за Мадрид и стигна 1/4 финал в Рим
Снимка: GettyImages/Guliver

Григор Димитров изнесе урок и се реваншира на Томаш Бердих (Чехия) за отпадането на Мастърса в Мадрид. Българинът победи с 6:7 (3), 6:2, 6:2 съперника си и се класира за четвъртфинала на турнира Мастърс в Рим. Следващият му съперник е Томи Хаас (Германия). Така Григор има вече три успеха в четири мача срещу Бердих.

Гришо изпълни перфектно всички указания на треньора си Роджър Рашид и бе търпелив пред завършващите удари. При 5:4 за Бердих в първия сет, който сервираше за частта, нашето момче направи пробив и изравни 5:5, а това беше повод трибуните да се взривят с викове: Григор, Григор...След това той си взе сервиса и поведе с 6:5, но загуби сета в тайбрек, при това след като поведе с 3:2 точки, но не спечели повече разиграване до края на частта.

Григор Димитров рухна срещу Бердих и напусна Мадрид

Трети кръг – това засега е максимумът на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. Днес той загуби от шестия в света Томаш Бе...

Гришо започна втория сет с бърз пробив за 2:0 гейма. След това направи и втори, като го затвърди за 5:1 гейма. Особено атрактивно в тези минути беше връщане на смач на Бердих от Димитров с висок, подсечен удар от бекхенд, който се приземи точно на линията и постави в мат гиганта. Чехът успя да вземе още един гейм и с 6:2 Григор изравни – 1:1 сета. През целия мач българинът водеше играта и налагаше темпо, особено при сечените удари от бекхенд, на които съперникът му не издържа. Григор имаше и явно психологическо предимство, показа стабилна игра, а от прибързаната му понякога агресия нямаше и помен.

В третия сет гаджето на Бердих Естер Саторова свали слънчевите си очила, но и това не помогна на чешкия тенисист. В решаващия сет играта тръгна гейм за гейм до 2:2, когато Гришо направи пробив и поведе. Оттук насетне той запази предимството си и стигна до победата след идентичен на втория сет развой. Григор отбеляза 9 аса срещу 7 на Бердих, който направи 37 непредизвикани грешки, двойно повече от Гришо - разковничето за успеха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com