Григор загуби от Вавринка

36672
Григор загуби от Вавринка

Първата българска ракета при мъжете и голяма надежда на световния мъжки тенис Григор Димитров загуби в драматичен мач срещу ракета номер две на Швейцария и поставен под номер 15 в сехмата Станислас Вавринка с 1:2 сета (6:3, 4:6, 1:6). Григор се бори мъжки, но явно силите не му стигнаха, за да се справи с втори пореден топ играч за толкова кратко време.

Преди турнира в Мадрид Вавринка спечели титлата в Оейраш, където победи с 6:4, 6:1 номер 4 в света Давид Ферер. Швейцарецът е един от тенисистите в най-добра форма в момента и го доказа и тази вечер, макар и за наше най-голямо съжаление.

Какво ли е казала Мария Шарапова на Григор Димитров преди мача му с Джокович?

Веднага след епичната победа на Григор Димитров над световния номер едно Новак Джокович нашето момче сподели в интервюто след мача, че ...

На крилете на адреналина от победата срещу Джокович Григор изигра много силен сет - поведе с пробив и 3:1, Вавринка успя да върне пробива и да изравни, но след това Димитров отново пое контрол над нещата и наниза нови три гейма на сметката си. В тези моменти нашето момче успяваше да бъде по-агресивен, да прави повече уинъри и логично взе сета - в стил, който доста наподобява и този, практикуван от Вавринка. Всъщност голямата красота беше техният дуел от бекхенд, тъй като и двамата го изпълняват с една ръка, а швейцарецът е особено агресивен от тази страна - той предпочита да играе с доста топспин и по-рядко със слайс.

Решителният момент в мача дойде в прословутия седми гейм на втория сет - дотогава двамата взимаха геймовете си, като Вавринка водеше, защото започна да сервира първи в сета. Седмият гейм премина пред много равенства и наистина малко трябваше на Григор да пробие и да има шанс да вземе срещата в два сета, защото този път при трети Вавринка щеше да е фаворит заради по-малкото разходвани физически сили дотук в турнира. За съжаление швейцарецът показа здрави нерви, не позволи на Григор да направи атрактивно отиграване точно при някой от шансовете си да стигне до точки за пробив и да ги реализира. В крайна сметка Вавринка удържа, а след това, при 5:4 в негова полза се възползва от няколкото пропуснати първи сервиса на Григор и проби, за да вземе сета  с 6:4.

В третия сет нещата станаха ясни бързо - още в самото начало швейцарецът проби след много нападателна игра за 2:1 и оттам насетне Григор просто рухна - явно умората от мача с Джокович му дойде твърде много, а опитен играч като Вавринка се възползва, не се отпусна и игра агресивно до края на сета, като го взе с неприятното 6:1.

В крайна сметка Григор си тръгва с 90 точки за ранглистата, тъй като отпада на 1/8 финал в турнир, носещ 1000 точки за победа, което означава, че през следващата седмица почти сигурно ще достигне до номер 26 в света - ново рекордно за него място. Успехът означава и че най-вероятно младият българин ще е поставен на най-големия клей турнир в света - "Ролан Гарос", който започва на 26 май.

Тенисът - емоцията, с която България тепърва ще живее

България е държава, в която не се живее лесно. И това ще го потвърди всеки, който е поживял тук. Но отвреме навреме, дори за страдаща д...

По график следващият турнир за Григор е Мастърса в Рим, който започва в неделя, 12 май. Жребият за този турнир ще стане ясен по-късно днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com