Извънземно - Вавринка не позволи на Джокович да направи Кариерен шлем

19976
Снимки: Getty Images/Guliver

В истинско украшение се превърна тазгодишният финал на „Ролан Гарос” при мъжете. Двубоят между Новак Джокович и Стан Вавринка определено изпъкна над всички досегашни мачове в турнира като качество и като драма. А финалът беше немислим - победа за Вавринка, който обърна големия фаворит от 0:1 до 3:1 сета - 4:6, 6:4, 6:3, 6:4.

Нещата сякаш изглеждаха предопределени в полза на Джокович, след като той спечели първия сет, показвайки добра вариация в играта, за да неутрализира животинската сила на известния с прякорите си Стан Дъ Мен и Станимал швейцарец. Но световният номер 9 демонстрира в пълна мяра таланта си и постепенно, методично изригваше както с марковия си бекхенд, така и със смразяващ форхенд, като взе следващите два сета! Особено впечатляващ беше Вавринка в третия сет, когато буквално разпиля Джокович с поредица от истински шамари както от форхенд, така и от бекхенд и направо отказа сърбина, който е най-добрият във фаза защита в света в момента.

Серина Уилямс пише история - с нова титла на "Ролан Гарос"

Има ли кой да спре Серина Уилямс по пътя ѝ към нови рекорди? Изглежда отговорът поне в момента е твърдо „не”, след като аме...

Последните четири срещи на турнири от Големия шлем между Джокович и Вавринка завършиха в пет сета – три победи за Ноле и една за Стан, като три от срещите бяха на Australian Open и точно там дойде победата на Вавринка – на четвъртфинал, а след това швейцарецът взе и титлата. Този път, обаче, пети сет нямаше – защото Станимал изригна и след като изостана с 0:3 гейма в началото на четвъртия сет, дочака втория си голям успех в кариерата, като отпразнува титлата след марковия си удар - бекхенд по правата! За Джокович остава надеждата, че ще има още поне един шанс за така лелеяния успех - защото това е вече третата загуба на финал в Париж за сърбина. Първите две бяха от Рафаел Надал, когото през тази година Джокович победи, но това отново се оказа недостатъчно.

Всички подробности от великия мач научете в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com