Мечтата е факт - Григор Димитров срещу Роджър Федерер

141883
Мечтата е факт - Григор Димитров срещу Роджър Федерер
Снимка: Getty Images / Guliver

Не са много моментите в професионалния спорт, когато един обещаващ млад играч успява да се срещне с идола си на спортната арена. Дълго време всички фенове на тениса както в България, така и в чужбина очакваха мач между Роджър Федерер и соченият от мнозина специалисти и привърженици негов наследник в лицето на Григор Димитров. И този мач вече е факт - след като днес Григор се справи повече от убедително с последното препятствие по пътя към мечтата си. Нашето момче прегази с 2:0 сета (6:3, 6:2) украинеца Александър Долгополов и утре, отново от 21:00 часа, ще се изправи срещу най-великия тенисист на съвремието ни - рекордьора по прекарани седмици на върха в ранглистата при мъжете и рекордьор по титли от Големия Шлем Роджър Федерер.

Напълно наясно, че днес играе за нещо много повече от пари, от трофеи и слава – играе за самия спорт, за тениса, за историята, Григор излезе пределно концентриран и готов да вземе своето. И още от самото начало всички фенове в Базел и пред малкия екран разбраха – сблъсъкът между великия ветеран и укрепващия млад тенис лъв ще стане факт. Григор проби още в самото начало след страхотен печеливш удар, поведе с 3:1 гейма и този пробив му беше достатъчен да вземе сета, като не даде на Долгополов дори да стигне до равенство, когато сервисът беше притежание на нашето момче.

Рутинна победа за Григор Димитров на старта в Базел

В първия си мач след триумфа си в Стокхолм, първата ракета на България при мъжете Григор Димитров записа победа срещу чешкия ветеран Ра...

Вторият сет се разви по подобен начин, при това още по-убедително – пробив при 2:2 гейма за Григор и нито един гейм повече за Долгополов в мача. Статистиката след края на срещата беше показателна – 12 аса за българина срещу само 2 за Долгополов, 61% първи сервис за Димитров при само 46% за украинеца и общо 64 спечелени точки в мача за нашето момче срещу само 41 за Долгополов.

И така – петък, 25 октомври, 2013 година, 21:00 часа българско време. Нека всички подкрепим Григор, защото той има шансът да покаже на всички по света за пореден път кой е най-горещият млад играч в тура. Така, както Федерер показа на „Уимбълдън” преди цели 12 години точно срещу Пийт Сампрас, че факелът преминава в ръцете на следващия. Тогава, през 2001 година, младият Федерер победи тенис краля Сампрас в неговото царство с 3:2 сета, а сега Григор Димитров се изправя срещу настоящата легенда и владетел на корта също в неговия дом – в Базел. Успех, Григоре и нека се насладим на истинско тенис шоу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com