Надал с лекота мина през апатичния Мъри

9326
Надал с лекота мина през апатичния Мъри
Снимка: Getty Images/Guliver

Крайно разочароващо тенис надеждата на Великобритания за големи успехи в играта Анди Мъри загуби с 4:6, 1:6 във втория си мач от група "Илия Нъстасе" на Финалния Мастърс в Лондон. Поражението на Мъри беше от Рафаел Надал.

Загубата стана факт, след като шотландецът наниза 36 непредизвикани грешки и максимално улесни Надал. Още преди турнира имаше сериозни опасения, че Мъри няма да се влага, защото предстои финалът на Купа Дейвис с Белгия, а той ще се играе на клей. Затова и Мъри има занимания на землена настилка, за да настрои максимално бързо играта си, а не да преминава от зала на червено без подготовка.

Федерер си остава единственият реален конкурент на Джокович

Третият ден от Финалния Мастърс на осемте най-добри тенисисти за 2015-та година най-сетне се оказа подобаващ за очакваното от всички ни...

Мачът тръгна с пробив за Мъри, но Надал направи рибрейк след дълго разиграване и удари в края на сета, за да дръпне решително в резултата. Вторият сет беше повече от протоколен - Мъри предаде сервиса си с две двойни и непредизвикана грешка за 0:2 и оттам насетне разпадът на шотландеца беше пълен. Той успя да вземе само още един гейм и показа, че неслучайно изостава катастрофално в съперничеството с испанеца - 15:6 победи за Матадора.

С победата Надал е уверен лидер в групата, с две победи, сетова разлика 4:0 и геймово съотношение 24:10. Мъри засега е втори, с победа и загуба, 2:2 сетова разлика и геймово съотношение 17:20. Довечера, от 22:00 часа предстои двубоят между Стан Вавринка и Давид Ферер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com