Надал срещу Джокович и Федерер срещу Вавринка на полуфиналите в Лондон

11487
Надал срещу Джокович и Федерер срещу Вавринка на полуфиналите в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

Вече са ясни всички участници на полуфиналите на тазгодишния Финален Мастърс на осемте най-добри тенисисти в света за 2015-та година, който се провежда в Лондон. Днес бяха решени окончателно последните две места, след като е известно крайното класиране в група „Илия Нъстасе”.

Победител в групата стана бившият номер едно Рафаел Надал. Рафа се справи в три продължителни сета със сънародника си Давид Ферер и определено не си направи добра услуга, защото на полуфинал го чака световния номер едно Новак Джокович. Надал загуби първия сет с 6:7, но взе следващите два с 6:3 и 6:4. Така испанецът оформи очаквания двубой с Джокович – общо 46-ти в съперничеството между двамата, което е най-продължителното в историята на професионалния мъжки тенис. Досега Надал води с 23:22 победи.

Федерер и Джокович са на полуфинал в шоуто на осемте най-добри в Лондон

Роджър Федерер и Новак Джокович – това са първите двама официални полуфиналисти на Финалния Мастърс в Лондон. Те заеха съответно ...

В късния мач се реши и кой ще се изправи срещу шесткратния победител на Финалния Мастърс Роджър Федерер. В директен двубой Стан Вавринка успя да се справи с британския номер едно Анди Мъри, който може би мислеше повече за предстоящия финал за Купа Дейвис. За разлика от мача с Надал, Мъри се бори до последно, но инициативата беше в по-голяма степен при Вавринка. Швейцарецът, обаче, показа и някои колебания, след като и при сервис за първия сет, и при сервис за мача допусна да бъде пробит. Нещо повече – Вавринка за малко да изтърве два пробива аванс във втория сет, но в страхотна драма не допусна чак такъв провал. Така той си осигури среща с именития си сънародник Роджър Федерер на полуфинал. И миналата година двамата играха на тази фаза, като Федерер отрази четири мачбола на Вавринка и спечели. Пълни подробности от мача между Вавринка и Мъри научете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com