Новият треньор на Гришо е Франко Давин

11862
Новият треньор на Гришо е Франко Давин
Снимка: Getty Images/Guliver

Франко Давин официално е новият треньор на Григор Димитров от 18 ноември, обяви мениджърът на най-добрият ни тенисист Гeорги Стоименов, предаде Sportlive.

Така Гришо окончателно окомплектова екипа си за следващия сезон. Йохан Йортегрен от академията „Good to Great“ ще бъде помощник на Давин, а Себастиан Дюран ще продължи да се грижи за физическата му подготовка.

Федерер срещу Джокович - за седми път на финал през тази година

Напълно познато – Федерер срещу Джокович на финал в мъжкия професионален тенис турнир. Това се случва за седми път тази година, к...

Давин и Григор в момента са в Монако, където хасковлията се готви за демонстративния мач с Гаел Монфис на 28 ноември в зала „Арена Армеец“. Веднага след шоуто с французина, Димитров и екипът му заминават за Маями, където ще тренират до началото на новия сезон.

Давин, който в началото на следващата година ще навърши 46, за последно бе треньор на Хуан Мартин дел Потро, като наставляваше сънародника си повече от 7 години. С Давин до себе си, Дел Потро вдигна единствената си титла от Големия шлем след триумф над Роджър Федерер на US Open 2009.

Специалистът помогна и на Гастон Гаудио да вземе трофея от „Ролан Гарос“ през 2004 г. преди в Париж да настъпи ерата „Рафаел Надал“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com