Преди финала: Виктория Азаренка или На Ли?

20665
Преди финала: Виктория Азаренка или На Ли?

Знаете ли какво е единственото тъжно нещо, което съпътства турнирите от „Големия шлем”, драги читатели на Actualno.com? Имат край.

Колкото и да е тъжно, двете седмици на горещ тенис в още по-горещата Австралия вече отминават. Но все пак предстои най-интересното и най-вълнуващото – финалните мачове при дамите и мъжете. Кой се класира, кой е фаворит, кой ще победи – в следващите редове Actualno.com ще направи обобщение и прогноза за изхода и крайните победители в турнира.

Петра Квитова стана голямата жертва във втория кръг на Australian Open

В изключително драматичен мач от вечерната сесия при жените на Australian Open британската надежда Лора Робсън успя да пречупи поставен...

Започваме с женския финал, тъй като дамите са с предимство, а освен това играят първи. В сблъсъка за трофея една срещу друга се изправят световната номер едно Виктория Азаренка и шестата поставена – китайката На Ли.


Азаренка стигна до финала след само един загубен сет – в трети кръг срещу тийнейджърката Джейми Хемптън от САЩ. По пътя си Азаренка не срещна нито една поставена тенисистка, като безспорно голям късмет извади с отпадането на Серина Уилямс на четвъртфинал от Слоун Стивънс. Всъщност именно на полуфинала срещу Стивънс Азаренка си спечели огромна порция критики с поведението си, тъй като взе медицински таймаут след като изпусна пет мачбола и по този начин накъса ритъма на съперничката си, което доведе до пробив в полза на световната номер едно и спечелване на мача в два сета.

Същевременно На Ли се представи повече от впечатляващо и влиза във финала без загубен сет. Освен това, за разлика от Азаренка, игра и отстрани някои много класни съпернички – на четвъртфинал с номер четири в света Агниешка Радванска, а на полуфинал размаза номер две Мария Шарапова, като ѝ даде само четири гейма.

Мария Шарапова унищожи Винъс Уилямс

В уникална лекция на агресивния тенис се превърна най-интересната среща при жените - между бившите номер 1 в женската ранглиста Мария Ш...

Азаренка и На Ли са играли общо девет пъти помежду си, като световната номер едно води с пет на четири победи. Всъщност Вика, както е галеното име на Азаренка, е в серия от четири поредни победи срещу Ли.

И за двете това е втори финал в Мелбърн – миналата година Азаренка взе титлата в мач срещу Шарапова, а през 2011 година На Ли загуби от Ким Клайстерс.

Като цяло предвид формата и показаната игра На Ли изглежда по-вероятен победител, макар ставките на букмейкърите да не са в нейна полза и Азаренка да е сочена за фаворит. Освен игровата форма обаче, още едно нещо е в плюс за китайката – Азаренка изглежда нервна и лесно излиза от контрол, което се потвърди в полуфинала срещу Стивънс. Да не забравяме и че Ли има на своя страна още един коз – нейният треньор Карлос Родригес, който беше ментор на отказалата се вече Жустин Енен.

Ставките за успех на Азаренка гравитират около 1.70 – 1.75, а за успех на Ли – около 2.20.

Женският финал започва от 10:30 часа българско време в събота, 26 януари. Да си пожелаем хубав мач и нека по-добрата се окичи с короната на кралица в Мелбърн.

Шок в Мелбърн - Серина Уилямс отпадна

Старостта и опитът в крайна сметка отстъпват пред младостта и бликащата енергия. В това се убеди и супер звездата на американския и све...

Прогноза: Победа за На Ли в три сета

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com