С два тайбрек сета Федерер завоюва седма титла в Хале

13438
С два тайбрек сета Федерер завоюва седма титла в Хале
Снимка: Getty Images/Guliver

Може би най-великият тенисист, раждан някога и със сигурност един от най-големите що се касае до играта на трева  в лицето на Роджър Федерер спечели за седми път титлата в Хале. Федерер победи колумбиеца Алехандро Фая с два тайбрек сета  - на две и на три точки, като с това взе втора титла за сезона, след тази в Дубай на твърди кортове.

Това не беше първи мач на Федерер с колумбиеца, който е първият южноамериканец, достигнал финал в Хале. Най-запомняща се беше срещата им през 2010 година, когато швейцарецът игра с Фая на „Уимбълдън” в първи кръг и колумбиецът поведе с 2:0 сета, но Федерер направи пълен обрат – 3:2. Затова и сега не можеше да се очаква, че на Роджър ще му е много леко.

Федерер на девети финал в Хале, не разбра, че печели мача с Нишикори

Шесткратният шампион в Хале Роджър Федерер достигна до девети финал в турнира, след като победи един от младите играчи, притискащи все ...

Първият сет протече под диктовката на Федерер, който обаче показа слабост – след като проби сервиса на Фая за 5:3 гейма, той допусна веднага връщане на пробива и трябваше да мине през тайбрек, за да спечели частта – със 7:2 точки.

Във втората част Федерер стори същото, което направи и в първата – направи пробив, този път на старта на сета и допусна веднага връщането му, след като не беше достатъчно концентриран. Така отново се стигна до тайбрек, но там швейцарецът пак пое инициативата от самото начало с минипробив в първата точка и завърши нещата със 7:3 точки.

По-късно днес Федерер излиза на финал в Хале и на двойки, като ще гони титла в партньорство със своя сънародник Марко Киудинели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com