Симона Халеп спечели Турнира на шампионките

241208
Симона Халеп спечели Турнира на шампионките
Снимка: БГНЕС

Румънката Симона Халеп триумфира на Турнира на шампионките в София, с което се доближи на крачка до топ 10 в световната ранглиста, предаде БГНЕС.

Халеп успя да постигне обрат, след като победи Саманта Стоусър с 2:6, 6:2, 6:2 на финала на състезанието. Стоусър тръгна добре в мача и взе първия гейм с 6:2 след само 32 минути игра, но не успя да победи Халеп и да вземе реванш за загубата в Москва миналия месец.

Във втория сет нещата определено се промениха и Халеп успя да пробие рано за 1:2. Стоусър обаче върна пробива още в следващия гейм. Това не спря румънката, която явно се разигра и успя да поведе с 4:2 и в крайна сметка да спечели сета с 6:2. След това Халеп тотално се мобилизира и спечели мача благодарение на надмощието си от бекхенд, с което взе 270 хиляди евро и 375 точки за ранглистата на WTA.

Трета загуба за Пиронкова на Турнира на шампионките

И в третия си мач от Турнира на шампионките първата българска ракета Цветана Пиронкова записа загуба. Този път тя падна с 0:2 сета &nda...

Това беше шестата среща между двете, като балансът е 3:3. Тази година Халеп няма нито един загубен финал, с което записа най-успешната си година в кариерата си - шест титли в шест турнира.

Интересен факт за Халеп е, че тя има огромна гръдна обиколка - сутиен 34DD. Заради това румънката се подложи операция за намаляване на бюста преди няколко години, тъй като той ѝ е пречил да изпълнява нормално сервис, а освен това допълнително я е уморявал при натоварения цикъл от мачове.


Пиронкова отпадна от Турнира на шампионките

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова загуби и втория си мач от Турнира на шампионките, което окончателно отряза шансовете ѝ д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com