Григор Димитров препоти Надал, но испанецът се измъкна по терлици

151932
Снимки: Getty Images/Guliver

В четвъртфинален мач от тазгодишния Australian Open първата ракета на България при мъжете Григор Димитров даде яростен отпор на световния номер едно Рафаел Надал, но в крайна сметка загуби с 1:3 сета (6:3, 6:7(3), 6:7(7), 2:6). Пълен репортаж от историческия мач можете да прочете ТУК.

Първият сет премина като по ноти за Григор, който го спечели благодарение на ранен пробив, още във втория гейм на частта. В този отрязък на мача Димитров беше железен от сервис и не даде шанс на Надал да върне пробива, като приключи сета много впечатляващо – с три поредни аса от 15:30 за 6:3.

Рафаел Надал - Григор Димитров 3:6, 7:6, 7:6, 6:2*

Днес първата ракета на България при мъжете Григор Димитров играе мач за историята - в четвъртфинален сблъсък от Australian Open той се ...

Във втората част Надал проби пръв, като още в края на миналия сет се видя, че испанецът почва да вдига нивото си. Колебания в играта му обаче не липсваха – той допусна веднага рибрейк, при това с двойна грешка на точка за пробив на Григор. Оттук насетне двамата вземаха подаванията си къде по-трудно, къде по-лесно и се стигна до логичен завършек – тайбрек. Там вече Надал игра перфектно, проби на два пъти сервиса на Григор и завърши дългия гейм със 7:3 точки главно благодарение на висок процент сервис и поразяващ форхенд.

Третият сет беше ключов за изхода на срещата – отново Надал проби пръв, в петия гейм на сета след грешка на Григор от сечен бекхенд и изглеждаше, че поема контрол над мача. Оказа се обаче, че това далеч не е така – Димитров върна пробива в осмия гейм след нова двойна грешка на Надал на точка за пробив и пак се стигна до тайбрек. Там вече нашето момче изпусна питомното – то имаше два сетбола, първият при 6:5 точки на негов сервис, но ги пропусна и двата, като особено при първият шанс прибърза, явно вече поуморен и искащ с един удар да вземе всичко. Впоследствие Надал спечели и този тайбрек, с резултат 9:7 точки.

В четвъртия сет вече Надал имаше изцяло инициативата, проби веднага след маратонски гейм в началото, който мина през седем изравнявания и продължи над осем минути. Това вече се оказа твърде много за Григор и в осмия гейм Надал проби за втори път, след като Димитров спаси три мачбола, но при четвъртия изкара форхенда си по диагонала в аут и мачът приключи.

В следващия кръг, на полуфинал, Рафа Надал ще се изправи срещу победителя от мача между Роджър Федерер и Анди Мъри.

Рафаел Надал - Григор Димитров 3:6, 7:6, 7:6, 6:2*

Днес първата ракета на България при мъжете Григор Димитров играе мач за историята - в четвъртфинален сблъсък от Australian Open той се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com