Тенис шоуто е факт - Григор Димитров срещу Роджър Федерер

94092
Тенис шоуто е факт - Григор Димитров срещу Роджър Федерер

Измина една година, откакто най-добрият български тенисист Григор Димитров за пръв път се изправи срещу идола си и жива легенда на тениса – Роджър Федерер. На четвъртфиналната фаза на турнира в Базел Григор загуби с 0:2 сета от Федерер, но сега, година по-късно, нашето момче е жадно за реванш. И възможност ще има – пак на четвъртфинал, и пак в Базел, на швейцарска територия. Защото днес Григор спечели срещу Васек Поспишил с 6:2, 6:2, а Федерер обърна Денис Истомин с 3:6, 6:3, 6:4, за да може спектакълът да е гарантиран. Утре, 24 октомври, 21:00 часа българско време – бъдете готови!

Първи сет

Григор Димитров преболедува швейцарски синдром

Изключително труден мач, изключително трудна победа – това е накратко резюмето на първия мач на Григор Димитров на престижния тур...

Както и вчера, срещу Александър Зверев, Димитров почна трудно мача, но този път не допусна веднага точка за пробив, макар да мина през две равенства. И след тежкия момент Димитров моментално проби – от първи опит, след продължително разиграване, при което бекхендът на Поспишил не издържа.

Петият гейм на сета беше много ключов, тъй като Григор имаше общо пет точки за пробив, включително 15:40, но във всеки от случаите Поспишил се представи отлично и си помогна много със сервис, като не позволи на българина окончателно да постави под контрол сета. В тези минути, на свой сервис за 4:2, Григор направи поредно страхотно ефектно отиграване – лоб между краката, с който Поспишил не се справи и само го подпря, а това позволи на нашето момче веднага да завърши от бекхенд.

Много по-добрата игра на Димитров доведе до логичната развръзка – пак 15:40, при 4:2 за него и вече пробив, след като форхендът на Поспишил не издържа. А след това Григор безмилостно затвори сета, с гейм на 15 – 6:2.

Втори сет

Никаква милост за Григор Димитров при жребия за Базел

Абсолютно никакъв късмет нямаше най-добрият български тенисист Григор Димитров при тегленето на жребия за престижния турнир от серията ...

Началото беше огледално на първия сет – пробив в третия гейм за Григор, който върна няколко много силни форхенда на Поспишил и в решителния момент канадецът не успя да завърши атаката си, като филето на мрежата изкара удара му в аут.

В седмия гейм, както и в първия сет, Григор можеше да пробие пак. Този път той имаше 30:40, но Поспишил намери първия си сервис и атакува веднага с форхенд, като не изпусна инициативата в разиграването и се спаси. Димитров, обаче, не отпусна хватката и не даде на Поспишил да вземе гейма си, като стигна до втори шанс за пробив, който реализира, след като вкара ретура в краката на високия канадец и той не можа да уцели правата от форхенд – 5:2 и сервис за мача на нашето момче. Димитров се справи с тази последна формалност, макар да почна с 0:30 на свой сервис, но само толкова за Поспишил – 6:2.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com