Чернокож ураган издуха Надал от тревата в Хале

15746
Чернокож ураган издуха Надал от тревата в Хале
Снимка: Getty Images/Guliver

Изненадите на трева през днешния ден валят – след като в Куинс Анди Мъри отпадна още на осминафинал, същото стои и световният номер едно и действащ шампион на „Ролан Гарос” Рафаел Надал. Испанецът явно не беше разбрал, че турът вече се премести на трева и записа шокираща загуба от номер 85 в света Дъстин Браун – 4:6, 1:6. В следващия кръг Браун играе с Филип Колшрайбер.

В първия сет нещата вървяха равностойно, като Надал имаше шанс за пробив в петия сет, но Браун се спаси със смел втори сервис, право на линията.  Решаващият пробив дойде в най-точния възможен момент за Дъстин Браун. Чернокожият германец успя да вземе сервиса на Надал в десетия гейм по крайно атрактивен начин. Първо Браун спечели три поредни точки, като и трите дойдоха след печеливши удари – форхенд ретур, бекхенд ретур и воле – 0:40. Надал спаси и трите точки, като особено ефектно това стана в първия случай – с подлагане на ракетата при поредния светкавичен ретур на Браун, който направо не повярва какво му се случи. Браун, обаче, не се стресна, наниза още един печеливш ретур и проби, след като при четвъртия шанс Надал не можа да се справи с втория удар и го вкара в мрежата.

Федерер с труден старт в Хале

Доста по-труден от очакваното се оказа стартът за шесткратния и настоящ шампион в Хале Роджър Федерер. Той трябваше да прави пълен обра...

Вторият сет също продължи крайно горчиво за Надал – пробив за Браун за 2:0, след като атрактивният и директен стил на чернокожия германец просто не оставяше шанс на номер едно в ранглистата. Браун проби с два поредни лоба, като вторият го направи от движение при доста трудна топка.

Урганът, който отнасяше Надал, продължи да се вихри и Браун направи нов пробив за 4:0 – отново с лоб, при това най-трудният досега. Германецът пак имаше 40:0 и пак проби от трети опит, след като Надал тръгна към мрежата след уж хубав форхенд по обратната права, но Браун го стигна и го закова с лоб. Това беше и краят, като Браун даде само още гейм на Надал, затваряйки срещата с 6:1 във втория сет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com